MUSTAX BT - Meer dan een mooie vacht en gezonde hoeven

MUSTAX BT - Mehr als schönes Fell und gesunde Hufe
MUSTAX BT (BIOTINE) - SCHOONHEID VAN BINNENUIT...
Biotine wordt beschouwd als DE katalysator voor een snellere hoefgroei bij paarden - de in water oplosbare vitamine is vooral bekend voor het versnellen van de hoornvorming. Dit is echter bij lange na niet de enige taak van de zwavelhoudende co-factor, want zijn invloed op de stofwisseling is veel en veel groter: net als alle andere B-vitaminen wordt biotine door het paard opgenomen via de dikke-darmflora en komt het via alle groene voedermiddelen, zoals hooi, kuilvoer en kuilvoer, in het voederrantsoen terecht. Granen, graanproducten en vooral gisten bevatten grote hoeveelheden vitamine B, maar biotine zelf zit vooral in de bladeren van groenvoedergewassen.

STOFWISSELING GOED, ALLES GOED
Biotine werkt als co-enzym bij de overdracht van koolstof. Deze eigenschap maakt haar tot een uiterst belangrijke schakel tussen de koolhydraat- en vetstofwisseling. Zo is onder meer de vetzuursynthese afhankelijk van biotine. Maar biotine is ook in belangrijke mate betrokken bij de omzetting van pyruvaat in fructose en uiteindelijk glucose, een soort natuurlijke ontgifting.
Een verstoorde darmflora bij paarden kan de lichaamseigen biosynthese van biotine ernstig in gevaar brengen. Leverproblemen, fecaal water of kuilvoeder kunnen indirect de vorming van biotine schaden, wat meestal laat, maar dan blijvend tot uiting komt in een slechte hoefconsistentie, als een van de duidelijkste tekortsymptomen.
DEFICIËNTIEVERSCHIJNSELEN

Vele andere, vaak aspecifieke symptomen, zoals verlies van eetlust, depressie, uitputting, of vruchtbaarheids- en lactatieproblemen, worden door paardeneigenaars op het eerste gezicht nauwelijks verdacht van een acuut biotinetekort, maar zij kunnen ook veroorzaakt worden door huidveranderingen, haaruitval of verkleuring. In het geval van biotinedeficiëntie is de eiwitsynthese in de lever vaak verstoord.

Door onze hooggedoseerde en optimaal opneembare MUSTAX BT te voeren, kunnen alle deficiëntieverschijnselen effectief worden voorkomen. Het kan zowel voor bestaande problemen als voor langetermijnpreventie worden gebruikt, is dopingvrij en voldoet aan de ADMR-voorschriften!

Laat een reactie achter

Gelieve er nota van te nemen dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.