FAQ

Uw vragen over de MUSTAX M+

Onze MUSTAX M+ ondersteunt effectief de spiervorming, verhoogt de berijdbaarheid en bevordert het regeneratievermogen, maar doet dit zonder gewenningseffect en heeft geen enkele negatieve invloed op het temperament van uw paard!

Terwijl hoefbevangenheid vroeger vaker werd veroorzaakt door eiwitten, wordt het tegenwoordig eerder veroorzaakt door fructanen in het weidegras. De fotosynthese van planten en dus de productie van energie is afhankelijk van zon, warmte en water: Als er meer energie en dus meer suiker wordt geproduceerd, begint de plant de suiker om te zetten in fructaan om de overtollige energie tijdelijk op te slaan. Door hun structuur behoren fructanen tot de snel fermenteerbare koolhydraten die in de dikke darm van het paard snel door microben worden afgebroken. De door gisting ontstane producten kunnen via het voorbeschadigde darmslijmvlies in de bloedbaan terechtkomen, waar ze een toxisch effect kunnen hebben op de gevoelige lederhuid van de hoeven. Elke vorm van voeding die leidt tot een "overbelasting" van de blindedarm en de dikke darm kan leiden tot hoefbevangenheid. Om uw paard deze onnodige belasting te besparen, vertrouwen wij in onze MUSTAX M+ op het gebruik van hoogwaardige vetten in combinatie met de aminozuren lysine en methionine - daarom is het ook geschikt voor gebruik bij paarden met hoefbevangenheid.

Onze MUSTAX M+ is ook geschikt voor veulens en jonge paarden in de groei, omdat het actief de vorming van een goede botstructuur bevordert. De dosering moet echter lager worden gekozen, afhankelijk van leeftijd en grootte.

Helaas is er geen algemeen antwoord op deze vraag, want het hangt af van het individuele geval (leeftijd, gewicht, constitutie, belasting) en het gewenste resultaat: Als uw paard al goed getraind is en alleen door MUSTAX M+ actief moet worden ondersteund bij de opbouw van zijn spieren, zou u al na 7 tot 10 dagen een toename van de berijdbaarheid en een verkorting van de loslaatfase moeten merken. Na 4 tot 6 weken zijn de veranderingen in de spieren met het blote oog zichtbaar. Als uw paard echter herstellende is na bijvoorbeeld een koliekoperatie, en veel gewicht heeft verloren en weer voorzichtig moet worden gevoerd, kan het natuurlijk enkele maanden duren voordat uw paard zijn oude vorm heeft teruggevonden.

Voor een significant verschil of een blijvend effect moet MUSTAX M+ ongeveer 3 maanden worden gevoerd. Daarna beslist u natuurlijk zelf of u uw paard optimaal blijft ondersteunen of terugkeert naar de vorige voeding. Onze MUSTAX+ is echter ontworpen voor probleemloze permanente toediening en kan onbeperkt worden gegeven zonder gewenningseffect.

Gemiddeld gaat een kleine emmer M+ (5 kg) ongeveer 3 tot 4 weken mee bij een normale behoefte, een grote emmer M+ (10 kg) tussen de 6 en 8 weken.

Helaas is er geen algemeen antwoord op deze vraag, want het hangt af van het individuele geval (leeftijd, gewicht, constitutie, belasting) en het gewenste resultaat: Als het paard alleen door MUSTAX M+ moet worden ondersteund bij de spieropbouw, alleen licht werkt en geen bijzondere tekorten heeft, is een dosis van 1/3 maatbeker tweemaal daags absoluut voldoende. Als uw paard echter herstellende is na bijvoorbeeld een koliekoperatie, veel gewicht heeft verloren en weer voorzichtig moet worden gevoerd, wordt een dosering van maximaal 1 maatbeker tweemaal daags aanbevolen.

De meeste paarden eten zonder problemen onze MUSTAX M+ bij hun krachtvoer. Enkele paarden zijn aanvankelijk wat sceptisch omdat ze geen poeder kennen of de nieuwe smaak nog niet kunnen herkennen. Ze kunnen echter bijna allemaal gemakkelijk worden overtuigd met eenvoudige trucs:

Als uw paard zo'n fijnproever is, kunt u beginnen met een lagere dosering en het krachtvoer inclusief M+ bevochtigen met een laatste dosis moutbier/appelsap (afhankelijk van de voorkeur), of een klodder goedkope appelmoes uit de discountwinkel toevoegen. In zeer hardnekkige gevallen kan de M+ ook door het beslag worden geroerd. Verhoog geleidelijk de hoeveelheid tot u de uiteindelijke gewenste dosering bereikt.

Deze vraag kan niet algemeen worden beantwoord, want het hangt sterk af van het individuele geval (leeftijd, gewicht, constitutie, belasting) en het gewenste resultaat: Als het paard alleen moet worden ondersteund bij de spieropbouw, alleen licht werkt en geen bijzondere tekorten heeft, is een dosis van 2 x daags 1/3 maatbeker MUSTAX M+ absoluut voldoende. Als het paard echter herstellende is na bijvoorbeeld een koliekoperatie, veel gewicht heeft verloren en weer voorzichtig gevoerd moet worden, is een dosering van maximaal 1 maatbeker M+ tweemaal daags volkomen veilig.

Als het paard een hoog aandeel eiwit voor energieproductie te eten krijgt, blijft er bij gebruik stikstof over, dat eerst door de nieren moet worden ontgift. Om uw paard deze onnodige belasting te besparen, gebruiken wij in onze MUSTAX producten hoogwaardige vetten in combinatie met de aminozuren lysine en methionine.

Als u wilt stoppen met het voeren van MUSTAX M+, verliest uw paard natuurlijk niet meteen de opgebouwde spiermassa, zolang de hoeveelheid voer wordt aangepast en de trainingsbelasting gelijk blijft. Als uw paard te veel aankomt tijdens het voeren van M+, kunt u de hoeveelheid krachtvoer gewoon verminderen en doorgaan met het voeren van MUSTAX M+ . Als vuistregel kan 200 g M+ ongeveer 1,5 kg concentraat vervangen.

FAQ

Al onze MUSTAX producten zijn perfect op elkaar afgestemd en u kunt ze dus zonder problemen tegelijk voeren. Juist deze optimale combineerbaarheid maakt een effectief allround aanbod voor bijna elk paard en de meest uiteenlopende, individuele behoeften mogelijk.

Vooral de fase van dracht, geboorte en zogen van een veulen vergt een maximum aan energie van elke merrie. Zodat niet alleen uw merrie haar kracht behoudt en geen ongewenste substantie verliest, maar ook het veulen vanaf het begin optimaal wordt gevoed, wordt ondersteuning met MUSTAX M+ en MIN zelfs uitdrukkelijk aanbevolen!

Alle MUSTAX producten zijn dopingvrij en volledig in overeenstemming met ADMR. Voor onze MUSTAX N (Nervenstabil), MUSTAX P (Pulmo) en MUSTAX MB (Mobil) hoeft slechts een wachttijd van 48 uur in acht te worden genomen.

Idealiter wordt onze MUSTAX M+ in twee gelijke porties verdeeld en met het krachtvoer gevoerd voor een optimale werking. Indien dit echter om organisatorische redenen niet mogelijk is, kan de gehele hoeveelheid ook in één portie worden gevoerd, waarbij de dosering dan langzaam moet worden opgevoerd, omdat de dan relatief grote hoeveelheid poeder niet door elk paard onmiddellijk wordt geaccepteerd.

Al onze formules, ontworpen door paardenvoedingsdeskundigen, zijn bijzonder doeltreffend dankzij het gepatenteerde poederproces, volledig zonder vulstoffen en bereiken uw paard snel en doeltreffend zonder het gevoelige spijsverteringskanaal van het dier te belasten. Bovendien gebruiken wij voor MUSTAX alleen perfect op elkaar afgestemde additieven, die in deze optimale combinatie volledig door het paard worden benut en niet zomaar weer worden uitgescheiden.

Als een paard te veel eiwit voor energieproductie te eten krijgt, blijft er bij gebruik onvermijdelijk stikstof over, dat eerst door de nieren moet worden ontgift. Om uw paard deze onnodige belasting te besparen, vertrouwen wij in onze MUSTAX producten op het gebruik van hoogwaardige vetten in combinatie met de aminozuren lysine en methionine.

Nee, er zijn absoluut geen ongewenste bijwerkingen bij het voeren van onze MUSTAX producten! Wij kennen alleen maar positieve effecten, zoals u kunt lezen in de vele enthousiaste reacties van klanten op onze website.

Dankzij ons speciale productieproces voor het zachte poeder zijn al onze MUSTAX producten absoluut zacht, uiterst licht verteerbaar en dus bijzonder geschikt voor paarden met een gevoelig spijsverteringskanaal!

Paarden met een stofwisselingsstoornis hebben altijd een bijzonder goed dieet nodig, waarbij de functionaliteit van de musculatuur van paarden met een genetische aanleg veel baat heeft bij een aangepast dieet, zelfs voordat de symptomen zich voordoen. Een lage glykemische en insulinaemische index en een hoog vetgehalte van het voer zijn van cruciaal belang. Dit betekent dat uw paard een vetrijk dieet moet krijgen met een minimum aan licht verteerbare koolhydraten (zetmeel, suiker). Omdat onze MUSTAX producten in bijzondere mate aan deze eisen voldoen, zijn ze bijzonder geschikt voor paarden met stofwisselingsproblemen.

Het syndroom van Cushing bij paarden is een ziekte die wordt gekenmerkt door een storing in de hypofyse en de daaruit voortvloeiende overmaat aan glucocorticoïde hormonen. Bij de ziekte van Cushing kan de glucose niet meer voldoende worden afgebroken in het lichaam van het paard en werkt dan als een gif. Voor getroffen paarden is een dieet met weinig koolhydraten en zetmeel dus uiterst belangrijk! Door voldoende hooi en slechts een minimaal rantsoen krachtvoer te voeren, kan uw paard met onze MUSTAX M+ (op basis van hoogwaardige vetten) toch optimaal in zijn energiebehoefte voorzien. Een evenwicht van de vereiste vitaminen en mineralen wordt dan idealiter bereikt door MUSTAX MIN aan te vullen.

Onze MUSTAX producten kunnen zonder problemen worden gecombineerd met andere diervoeders. Wij adviseren u echter graag persoonlijk per geval om een eventuele overdosering van ingrediënten te voorkomen.

Nee, geen van onze MUSTAX producten bevat soja.

Als uw paard eenmaal het juiste magnesiumgehalte heeft opgebouwd door MUSTAX N te voeren, blijft het effect tijdens de wedstrijd behouden. Het is net als het opladen van een batterij: zelfs als u de oplader loskoppelt, blijft de energie in de batterij behouden en blijft uw apparaat werken. Op dezelfde manier blijft het magnesiumniveau dat in het paard is opgebouwd behouden nadat de MUSTAX N is gestopt en ondersteunt het tijdens de wedstrijd. En u kunt het gewoon direct na de wedstrijd blijven geven. Onze N is ontworpen voor langdurige voeding, maar na een tijdje kunt u de dosering misschien verminderen.

Der Einsatz bei einer Spat-Erkrankung kommt ganz individuell auf den derzeitigen Zustand des Pferdes an. Es handelt sich dabei um eine degenerative Gelenkserkrankung, die nicht heilbar ist. Trotzdem leben viele Pferde kaum eingeschränkt und gut damit! Sollte dein Pferd einen akuten Schub haben und lahm gehen, würden wir dir in dieser Phase eher unser MUSTAX A (ArthroAktiv) empfehlen, da es schmerzstillend und leicht entzündungshemmend wirkt. Hat der Spat aber bereits das gesamte Gelenk komplett durchbaut und dein Pferd ist lahmfrei, kannst du das MUSTAX S+ (Sehnen+) einsetzen.