Veld rapporten

"Voor een paard dat nog geen 4 jaar oud is, nog niet veel gereden is en nog veel groeit, ziet hij er wat ons betreft absoluut top uit."
Naar het product

Verslag over de MUSTAX M+ (Muscle+)

"Hij is altijd ontspannen en gemotiveerd op het werk en geeft altijd alles voor zijn ruiter. "

Op beide foto's ziet u onze "Stubbi", die begin oktober 2020 rechtstreeks van de fokkersweide bij ons op stal kwam, toen nog als dekhengst. Hij was (als laat veulen van juni 2017) extreem jeugdig van uiterlijk, het lichaam nog zeer misvormd en onafgewerkt.

Na de onmiddellijke castratie zag hij er nog magerder en dus niet veel beter uit. Tijdens de gehele herstelperiode, het voorzichtige inrijden en tot op de dag van vandaag wordt het paard actief ondersteund in zijn ontwikkeling door hem MUSTAX M+ te voeren.

Met trots presenteren wij onze "Stubbi", die zich fabelachtig heeft ontwikkeld, op een recente foto van 20.02.2021. Hij is altijd ontspannen en gemotiveerd aan het werk en geeft altijd alles voor zijn ruiter. Voor een paard dat nog geen 4 jaar oud is, nog niet veel gereden is en nog sterk in de groei is, ziet hij er naar onze mening absoluut top uit. Een uitgebalanceerd basisvoer, effectief en verstandig aangevuld met MUSTAX M+ leidt eenvoudigweg tot succes!

Hartelijk dank, Sina, Jana, Leonie & "Stubbi".

"Zonder MUSTAX, zonder ons !"

Nina, Matthias & "Antonius

Naar het product

"Intussen is hij een echte atleet en trouwe partner geworden die alleen het beste verdient. Daarom krijgt hij zijn MUSTAX! #ohnemustaxwithoutus"

Verslag over de producten MUSTAX M+ (spier+) en MUSTAX MIN (mineraal)

Toen we Anton kregen, was hij lichamelijk niet in goede conditie. Dus dachten we na over hoe we hem zo snel en voorzichtig mogelijk konden opbouwen.

Een vriend raadde ons MUSTAX producten aan. We waren erg blij met het advies en zijn MUSTAX M+ en MUSTAX MIN gaan voeren, naast het dagelijkse krachtvoer en natuurlijk voldoende ruwvoer. In de eerste weken werd hij slechts licht bewerkt, maar geleidelijk verhoogden we dit.

Al na een paar weken konden we een duidelijke verandering zien: Anton kwam aan, begon spieren op te bouwen en zijn vacht glom weer. Intussen is hij een echte atleet en trouwe partner geworden die alleen het beste verdient.

Daarom blijft hij zijn MUSTAX krijgen! #ohnemustaxwithoutus

Nina, Matthias & "Antonius

Voor
Na bijvoedering met M+

"Ik denk niet dat ik nog iets hoef te zeggen bij de foto's, we zijn allemaal gewoon dankbaar en blij dat het beter gaat met Ionas M dan ooit!"

Verslag over het product MUSTAX M+ (Muscle+)

De foto's tonen Ionas M, de 4-jarige ruin van goede vrienden. Het paard heeft een absoluut voortreffelijke stamboom. Vader = I'm Special de Muze (internationaal succesvol in de springsport), moeder = AD Quiera Z (Quilot x Ramiro Z), zelf internationaal 1.60 m zegevierend, net als de grootmoeder van moederszijde.

De eerste foto toont de conditie van de jonge ruin na het voorzichtige inrijden op 17.06.2020. Ondanks voldoende voeding laten de voedingstoestand en de bespiering veel te wensen over. De tweede foto toont hetzelfde paard op 01.09.2020 na continu bijvoederen met MUSTAX M+. Ik denk niet dat ik nog iets over de foto's hoef te zeggen, we zijn allemaal gewoon dankbaar en blij dat het met Iona's M beter gaat dan ooit!

"Soms komen wonderen uit!"

Verslag over het product MUSTAX M+ (Muscle+)

Soms worden wonderen echt werkelijkheid, vooral als je het aanpakt met paardenverstand, passie en de juiste ondersteuning - zoals Sina, Jana en Leonie deden met hun 4-jarige OS-merrie "Berni" van "Dust Devil" x "Ad Unaniem".

Eind 2019, nog 3 jaar oud, volledig rauw en niet erg goed ontwikkeld, begon hij voorzichtig op te bouwen, permanent ondersteund door de hoogwaardige voedingssupplementen MUSTAX M+ (Muskel Plus) voor sportpaarden. Aan het begin van het showseizoen volgden de eerste successen in de nieuwelingenklasse (A**) springwedstrijden.

Optimaal gevoed en gevoed volgens zijn behoeften met de aminozuur-eiwitten in de MUSTAX M+ Berni" ontwikkelde zich al snel tot een ontspannen, makkelijk springpaard dat graag wilde presteren. Hij slaagde voor zijn merrietest met een ongelofelijk gemiddelde van 8,63, waarbij de score voor het vrijspringen met 9,5 (!!) een absoluut record was. Als trotse hoofdpremiekandidaat werd "Berni" zo toegelaten tot de eliteshow in Vechta, waar ze zich sensationeel kwalificeerde voor de briljantenring en een 1d premie kreeg. 😎

Wij feliciteren u en zijn er zeer trots op te hebben bijgedragen aan dit succesverhaal. MUSTAX M+ om bijgedragen te hebben aan dit succesverhaal

PS: Foto's zeggen meer dan 1.000 woorden, dus voel je vrij om foto's te vergelijken.

Naar het product
"We zeggen alleen maar DANK U !!!"
Naar het product

Verslag over het product MUSTAX M+ (Muscle+)

"We konden zelf nauwelijks geloven wat we zagen: na slechts een zeer korte tijd vertoonde "Curt" een verbazingwekkende verbetering in zijn algehele verschijning, zonder enige complicaties in zijn spijsverteringskanaal." MUSTAX M+

De eerste foto toont de erbarmelijke fysieke toestand van onze 6-jarige Holstein "Curt" nadat hij een ernstige milt- en nierbandkoliek op een haar na overleefd had.

Door deze verplaatsing van de longitudinale lagen van de dikke darm heeft onze sportpartner een week lang dag en nacht geworsteld en werd hij alleen in leven gehouden door zijn eigen onbedwingbare wil, naast een voortdurende infuustherapie. Ieder van u die zijn geliefde viervoeter dergelijke kwellingen heeft zien ondergaan, zal begrijpen dat wij tweemaal op het punt stonden de moed op te geven en hem van zijn vreselijke pijn te verlossen.

Nadat wij er nauwelijks op hadden durven hopen, verbeterde zijn gezondheidstoestand plotseling op wonderbaarlijke wijze en juist op dat moment rees, ondanks alle vreugde, de dringende vraag hoe het mogelijk zou zijn dit met bont bedekte skelet binnen afzienbare tijd voorzichtig weer gezond te krijgen, zonder zijn zwaar beschadigde maag-darmkanaal te belasten.

De duidelijke aanbeveling was natuurlijk om de klok rond goed hooi te verstrekken als basis voor het rantsoen. Daarnaast moet de hoeveelheid krachtvoer echter afhangen van de huidige staat van herstel van onze "Curti", waarbij ongeveer een kwart moet worden toegevoegd aan de normale hoeveelheid om meer energie in de zielig uitziende kerel te krijgen. Maar goede raad was duur, want tegelijk mochten de porties niet te groot zijn - met zo'n extreme energiebehoefte waren alle granen als krachtvoer uit den boze en bij aanbeveling namen wij onze toevlucht tot MUSTAX M+ als een verstandig voedingssupplement.

Volgens onze dierenartsen, is het paard niet alleen MUSTAX M+ Carnitine en lecithine in combinatie met hoogwaardige lysine en methionine werken als stofwisselingsversnellers en ondersteunen het paard niet alleen - zoals in ons speciale geval - bij regeneratie en herstel, maar ook elk gezond paard bij actieve spieropbouw tijdens ontwikkeling, training en inspanning. Wij konden zelf nauwelijks geloven wat wij zagen: na zeer korte tijd vertoonde "Curt" een verbazingwekkende verbetering in zijn hele verschijning, zonder enige complicaties in zijn spijsverteringskanaal.

Vandaag is onze dappere vriend in de allerbeste fysieke conditie, dankzij het voortdurend voeden van MUSTAX M+ onze dappere vriend is in de beste fysieke conditie (zie vergelijkende foto) en is opnieuw zeer succesvol in de springsport. We zeggen gewoon: BEDANKT!

Voordien had ze kruisbevingen en sinds M+ nooit meer...en dat is precies waarom ik MUSTAX M+ onvoorwaardelijk kan aanbevelen!
Naar het product

"Al na de eerste 2 weken van het voeden zagen en vooral voelden we veranderingen. Mijn merrie leek meer gemotiveerd, meer berijdbaar, de oplossingsfase verkortte aanzienlijk en "Chora" was eindelijk weer geladen met positieve energie."

Verslag over het product MUSTAX M+ (Muscle+)

Allereerst: ik heb zeer, zeer goede ervaringen met MUSTAX M+!

Ik geef MUSTAX M+ nu al meer dan 2 jaar aan mijn 11-jarige Holsteiner merrie "Chora" en met een goede reden: "Chora" heeft helaas het blijvende probleem dat ze, vooral in de winter, de neiging heeft om kruisbesmetting te krijgen ondanks een dagelijkse, normale training en extra, enkele uren vrije beweging met een aangepast voederrantsoen.

Zelfs een verblijf in het ziekenhuis en uitgebreide onderzoeken door verschillende dierenartsen konden geen concrete verklaring geven voor het herhaaldelijk optreden van dergelijke symptomen. Het enige dat duidelijk was, was dat het een stoornis van de spierstofwisseling moest zijn. Dus zochten we intensief naar een aanvullend voer voor de complete bespiering en hoorden via mijn trainer Hermann Ostendarp over MUSTAX M+. Na uitvoerig overleg met de MUSTAX-experts hebben we MUSTAX M+ onmiddellijk getest.

Al na de eerste 2 weken voeden zagen en vooral voelden we veranderingen. Mijn merrie leek meer gemotiveerd, meer berijdbaar, de oplossingsfase verkortte aanzienlijk en "Chora" was eindelijk weer geladen met positieve energie. Binnen een paar weken zag ik duidelijke veranderingen in het hele lichaam. Wat het meest opviel was dat haar vacht kleur en glans had gekregen en dat het paard duidelijk aan spiermassa had gewonnen.

Het belangrijkste voor mij is echter dat we geen kruissteek meer hebben gehad sinds we zijn begonnen met voeden tot....

Na een constante toediening van MUSTAX M+ gedurende 1,5 jaar, heb ik toen (helaas) besloten om in de zomer van 2020 een pauze in te lassen en al na 10 dagen vertoonde "Chora" de bekende symptomen tijdens een springwedstrijd: Uitgesproken impulsiviteit onmiddellijk gevolgd door stijfheid van de achterhand, wankele gang en zweten.

Sindsdien is het mij volkomen duidelijk dat "Chora" uitsluitend werd veroorzaakt door de voeding van MUSTAX M+ en dat is precies waarom ik hem kan voeden MUSTAX M+ zonder voorbehoud!

- Janine Mader, amateur springpaard (A/L)

"Bedankt voor de goede tip - volgend jaar zijn we meteen klaar voor de winter!"

"Na ongeveer 5 dagen van tweemaal daags voeden, was er een merkbare verbetering en na 10 dagen was de hoest volledig verdwenen.

Verslag over het product MUSTAX P (Pulmo)

Mijn pony ruin "Geronimo" is nu 21 jaar oud, ik heb hem al meer dan 5 jaar en hij is gezond, levendig, wordt ongeveer 5 keer per week bereden en gaat in de zomer met mij naar shows.

De laatste twee jaar, na de verandering van jas, bij het begin van het koude seizoen, begon hij helaas sporadisch te hoesten, niet echt langdurig en erg, maar toch op zo'n manier dat we het niet konden en niet wilden negeren.

Katrin van het MUSTAX-team raadde ons MUSTAX P(Pulmo) met fenegriek en essentiële oliën aan en we hebben het meteen geprobeerd. Het poeder ruikt erg lekker en "Geronimo" was er helemaal wild van. 😊

Na ongeveer 5 dagen van tweemaal daags voeden merkten we een duidelijke verbetering en na 10 dagen was de hoest volledig verdwenen.

Hartelijk dank voor de goede tip - volgend jaar zijn we er klaar voor als de winter komt!

Liefs van Ina & "Geronimo" en ga zo door!

Naar het product
"Na een week MUSTAX N (Nerve Stable), heb ik eindelijk weer plezier in het paardrijden!"
Naar het product

"Hij is een paard dat zeer gemotiveerd is, soms bijna overgemotiveerd en vervelend. Met deze eigenschappen liep de ruin zichzelf vaak in de weg en was het rijden nauwelijks leuk."

Rapport over het product MUSTAX N (Nervenstabil).

"Bellendorf's Detroits Thunder staat bij ons op stal sinds hij 3 jaar oud was. Vanaf het begin was hij zeer vertrouwend, maar ook extreem gevoelig. Hij werd voorzichtig ingereden en voorgesteld op zijn eerste wedstrijden op 4-jarige leeftijd, waar hij al succesvol was in de novice klasse springwedstrijden. Toch was het niet altijd makkelijk met hem...

Hij is een zeer gewillig en temperamentvol paard, maar tegelijkertijd ook zeer gevoelig. Toen hij 5 jaar oud was, besloot ik hem te laten rijden door mijn trainer Hermann Ostendarp - vorig seizoen reed hij hem van novice (A) tot medium (M) niveau en plaatste hem tot elementair (L) niveau. Hij was ook zeer succesvol met mij in springwedstrijden voor jonge paarden en stijlspringen op A** niveau. Tegen het einde van het seizoen durfden we het zelfs aan om op elementair niveau mee te doen, en hoewel we nog niet geplaatst waren, konden we toch veel ervaring opdoen.

Helaas is onze weg de laatste tijd steeds moeilijker geworden. Hij is een paard dat zeer gemotiveerd is, soms bijna overgemotiveerd en vervelend. Met deze eigenschappen zat de ruin zichzelf vaak in de weg en was rijden nauwelijks nog leuk.

Op zoek naar een oplossing probeerde ik na overleg met uw voedingsexperts MUSTAX N (Nervenstabil) en ik moet zeggen dat paardrijden eindelijk weer leuk is! Eerlijk gezegd voer ik hem nog maar een week en "Bellendorfs Detroits Thunder" alias "Dieter" is als een veranderd man: hij werkt met volle concentratie, zijn zenuwen zijn niet meer tot het uiterste gespannen en ik merk hoe hij steeds meer ontspannen is en zich volledig met de zaak bezighoudt.

Hartelijk dank.

Veel groetjes van Nadine Beyer & "Dieter".

"Ik kan MUSTAX G alleen maar aanraden!"

Veel groeten van Jana Döller & "Colzor

Naar het product

"Ik merkte een eerste verbetering na ongeveer 2 weken en het gaat door tot op de dag van vandaag" -. MUSTAX Gastro

Rapport over het product MUSTAX G (Gastro)

Mijn 11-jarige ruin "Colzor" is een springpaard en wordt met succes ingezet in de sport op L/M niveau. Nu over zijn symptomen in het verleden: "Colzor" heeft altijd het probleem om goed en fris door de vachtwisseling te komen. Afgezien van de dikke ponyvacht, had hij enorme darm- en likproblemen. Bovendien was hij aan het gassen, wat zijn bereidheid om te presteren ernstig beperkte, en was hij duidelijk onwel (krampen, fladderen met zijn staart). Bovendien zag hij er daardoor begrijpelijkerwijs erg bol uit en waren zijn flanken ingevallen. Natuurlijk probeerde ik hem extra olie, brij, enz. te geven, maar dit bracht niet de gewenste verbetering. Ik voer nu al een half jaar MUSTAX Gastro en zie: "Colzor" heeft de vachtwissel met glans doorstaan, was niet meer gevoelig voor het weer en het klapperende probleem is bijna volledig verdwenen. Hij verkrampt niet meer, is meer bereid om in het algemeen te presteren en kijkt gewoon, zoals ze zeggen, "in de verf".

Ik merkte een eerste verbetering na ongeveer 2 weken en die duurt tot vandaag.

Ik kan dit product alleen maar aanraden!

"Ondanks lange trailerritten, vreemde omgevingen, wisselende boxburen en spannende ritten in de grotere groep, is "Zanoni" nog nooit verkouden geweest of heeft hij een infectie opgelopen."
Naar het product

Verslag over het product MUSTAX VIT (vitaminen)

Mijn 11-jarige ruin "Zanoni" is waarschijnlijk wat je zou kunnen noemen een "werkpaard" 😊 In het kader van de 4-daagse ride & shoot evenementen die ik al jaren met mijn bedrijf EquiEvent voor klanten organiseer, vergezelt hij mij meerdere keren per jaar naar de Noordzee in Nederland - het is duidelijk dat dit niet alleen een aantal uren vervoer inhoudt, maar ook een verblijf in een buitenlandse gastenstal.

Zoals bekend kan zo'n verandering van locatie een negatief effect hebben op het immuunsysteem van het paard en ik kan me geen mogelijke infectie veroorloven bij mijn beste werknemer! Ongeveer een week voor vertrek naar Noordwijk wordt hij daarom profylactisch behandeld met MUSTAX VIT , net als in de gaststal tot het vertrek.

Wat kan ik zeggen - ondanks lange trailerritten, vreemde omgevingen, wisselende stalburen en spannende ritten in de grotere groep, heeft "Zanoni" nog nooit een verkoudheid of een infectie opgelopen. Integendeel, wij hebben onze klanten veilig kunnen begeleiden en hebben ontelbare mooie uren met hen beleefd op het strand en in de duinen.

Een groot dank je wel aan het hele MUSTAX team hiervoor.