ERFAHRUNGSBERICHTE

"Voor een paard dat nog geen 4 jaar oud is, nog niet veel gereden is en nog sterk in de groei is, ziet hij er absoluut top uit, vinden wij."
MUSTAX M+

Verslag over de MUSTAX M+ (Muscle+)

"Hij is altijd ontspannen en gemotiveerd op het werk en geeft altijd alles voor zijn ruiter. "

Op beide foto's ziet u onze "Stubbi", die begin oktober 2020 rechtstreeks van de fokwei naar onze stal kwam, toen nog als hengst. Hij was (als laat veulen van juni 2017) extreem jeugdig van uiterlijk, het lichaam nog erg misvormd en onafgewerkt.

Na zijn onmiddellijke castratie zag hij er nog magerder en dus niet veel beter uit. Tijdens de gehele herstelperiode, het zorgvuldig inrijden en tot op heden wordt het paard nog steeds actief ondersteund in zijn ontwikkeling door hem MUSTAX M+ te voeren.

Met trots presenteren wij onze "Stubbi", die zich fantastisch ontwikkeld heeft, op een recente foto van 20.02.2021. Hij is altijd ontspannen en gemotiveerd op het werk en geeft altijd alles voor zijn ruiter. Voor een paard dat nog geen 4 jaar oud is, weinig bereden is en nog sterk in de groei is, ziet hij er volgens ons absoluut top uit. Een uitgebalanceerd basisvoer, effectief en verstandig aangevuld met MUSTAX M+ leidt eenvoudigweg tot succes!

Hartelijk dank, Sina, Jana, Leonie & "Stubbi".

"Zonder MUSTAX, zonder ons!"

Nina, Matthias & "Antonius

MUSTAX M+

"Ondertussen is hij een echte atleet en trouwe partner geworden die alleen het beste verdient. Daarom krijgt hij zijn MUSTAX! #ohnemustaxwithoutus"

Verslag over de producten MUSTAX M+ (spier+) en MUSTAX MIN (mineraal)

Toen we Anton kregen, was hij fysiek niet in een goede conditie. Dus dachten we na over hoe we hem zo snel en voorzichtig mogelijk konden opbouwen.

Een vriend raadde ons de MUSTAX producten aan. We waren blij met het advies en begonnen MUSTAX M+ en MUSTAX MIN te voeren, naast het dagelijkse krachtvoer en natuurlijk voldoende ruwvoer. De eerste weken werd hij slechts licht bewerkt, maar dat hebben we geleidelijk opgevoerd.

Al na een paar weken zagen we een duidelijke verandering: Anton kwam aan, begon spieren op te bouwen en zijn vacht glansde weer. Ondertussen is hij een echte atleet en trouwe partner geworden die alleen het beste verdient.

Daarom blijft hij zijn MUSTAX krijgen! #ohnemustaxwithoutus

Nina, Matthias & "Antonius

Voor
Na aanvullende voeding met M+
MUSTAX M+

"Ik denk dat ik bij de foto's niets meer hoef te zeggen, we zijn allemaal gewoon dankbaar en blij dat het met Ionas M beter gaat dan ooit!"

Verslag over het product MUSTAX M+ (Spier+)

De foto's tonen Ionas M, de 4-jarige ruin van goede vrienden. Het paard heeft een absoluut uitstekende stamboom. Vader = I'm Special de Muze (internationaal succesvol in de springsport), moeder = AD Quiera Z (Quilot x Ramiro Z), zelf internationaal 1.60 m zegevierend, net als de grootmoeder van moederskant.

De eerste foto toont de conditie van de jonge ruin na het voorzichtig inrijden op 17.06.2020. Ondanks voldoende voeding laten voedingsconditie en bespiering veel te wensen over. De tweede foto toont hetzelfde paard op 01.09.2020 na de continue voeding met MUSTAX M+. Ik denk dat ik niets meer hoef te zeggen over de foto's, we zijn allemaal gewoon dankbaar en blij dat Iona's M het beter doet dan ooit!

"Soms komen wonderen uit!"

Verslag over het product MUSTAX M+ (Spier+)

Soms komen wonderen echt uit, vooral als je het doet met gevoel voor paarden, passie en de juiste ondersteuning - zoals Sina, Jana en Leonie deden met hun vierjarige OS-merrie "Berni" van "Dust Devil" x "Ad Unaniem".

Eind 2019, nog 3 jaar oud, volledig rauw en weinig ontwikkeld, begon hij voorzichtig op te bouwen, permanent ondersteund door de hoogwaardige voedingssupplementen. MUSTAX M+ (Muskel Plus) voor sportpaarden. Aan het begin van het showseizoen volgden de eerste successen in de beginnersklasse (A**) springwedstrijden.

Optimaal voorzien en gevoed volgens zijn behoeften met de aminozuureiwitten in de MUSTAX M+ Berni" ontwikkelde zich al snel tot een ontspannen, gemoedelijk springpaard dat graag wil presteren. Hij slaagde voor zijn merrietest met een ongelooflijk gemiddelde van 8,63, waarbij de score voor vrijspringen een absoluut record was met 9,5 (!!). Als trotse hoofdpremiekandidaat werd "Berni" dus toegelaten tot de elitetentoonstelling in Vechta, waar ze zich sensationeel kwalificeerde voor de schitterende ring en een 1d-premie kreeg. 😎

Wij feliciteren u en zijn zeer trots dat wij aan dit succesverhaal hebben bijgedragen. MUSTAX M+ te hebben bijgedragen aan dit succesverhaal

PS: Foto's zeggen meer dan 1000 woorden, dus voel je vrij om foto's te vergelijken.

MUSTAX M+
"We zeggen gewoon dank je wel!!!"
MUSTAX M+

Verslag over het product MUSTAX M+ (Spier+)

"We konden zelf nauwelijks geloven wat we zagen: na slechts een zeer korte tijd vertoonde "Curt" een verbazingwekkende verbetering van zijn algehele uiterlijk, zonder enige complicaties in zijn spijsverteringskanaal." - MUSTAX M+

De eerste foto toont de erbarmelijke fysieke toestand van onze 6-jarige Holstein "Curt" nadat hij een ernstige milt- en nierbandkoliek op een haar na overleefde.

Met deze verplaatsing van de longitudinale lagen van de dikke darm worstelde onze sportieve partner een hele week dag en nacht en werd hij alleen in leven gehouden door zijn eigen onbedwingbare wil, naast een voortdurende infuustherapie. Ieder van jullie die zijn geliefde viervoeter zulke kwellingen heeft zien ondergaan, zal begrijpen dat we twee keer op het punt stonden om het op te geven en hem van zijn vreselijke pijn te laten verlossen.

Nadat we er nauwelijks op hadden durven hopen, verbeterde zijn gezondheidstoestand plotseling op wonderbaarlijke wijze en precies op dit punt rees, ondanks alle vreugde, de dringende vraag hoe het mogelijk zou zijn om dit met bont bedekte skelet binnen afzienbare tijd weer gezond te maken zonder zijn zwaar beschadigde maag-darmkanaal te belasten.

De duidelijke aanbeveling was natuurlijk om rond de klok goed hooi te verstrekken als basis voor het rantsoen. Bovendien moet de hoeveelheid krachtvoer echter afhangen van de huidige staat van herstel van onze "Curti", waarbij ongeveer een kwart aan de normale hoeveelheid moet worden toegevoegd om meer energie in de zielige kerel te krijgen. Maar goede raad was duur, want tegelijk mochten de porties niet te groot zijn - bij zo'n extreme energiebehoefte waren granen als krachtvoer uit den boze en op aanraden vielen we terug op MUSTAX M+ als een verstandig voedingssupplement.

Volgens onze dierenartsen is het paard niet alleen MUSTAX M+ Carnitine en lecithine in combinatie met hoogwaardige lysine en methionine werken als stofwisselingsversnellers en ondersteunen het paard niet alleen - zoals in ons speciale geval - bij regeneratie en herstel, maar ook elk gezond paard bij de actieve spieropbouw tijdens de ontwikkeling, training en inspanning. We konden zelf nauwelijks geloven wat we zagen: na zeer korte tijd vertoonde "Curt" een verbazingwekkende verbetering van zijn hele uiterlijk, zonder complicaties in zijn spijsverteringskanaal.

Vandaag is onze dappere vriend in de allerbeste fysieke conditie dankzij voortdurende voeding van MUSTAX M+ onze dappere vriend verkeert nu in de allerbeste fysieke conditie (zie vergelijkende foto) en doet weer met veel succes mee aan springwedstrijden. We zeggen gewoon dank u wel!

Voordien had ze kruisbesmetting en sinds M+ nooit meer ...en dat is precies waarom ik MUSTAX M+ zonder voorbehoud kan aanbevelen!
MUSTAX M+

"Al na de eerste 2 weken voeding zagen en vooral voelden we veranderingen. Mijn merrie leek gemotiveerder, beter berijdbaar, de oplossingsfase verkortte aanzienlijk en "Chora" was eindelijk weer opgeladen met positieve energie."

Verslag over het product MUSTAX M+ (Spier+)

Allereerst: ik heb zeer, zeer goede ervaringen met MUSTAX M+!

Ik geef al meer dan 2 jaar MUSTAX M+ aan mijn 11-jarige Holsteinse merrie "Chora" en met een goede reden: "Chora" heeft helaas het permanente probleem dat ze, vooral in de winter, de neiging heeft om kruisbesmetting te krijgen ondanks dagelijkse, normale training en extra, meerdere uren vrije beweging met een aangepast voerrantsoen.

Zelfs een verblijf in het ziekenhuis en uitgebreide onderzoeken door verschillende dierenartsen konden geen concrete verklaring bieden voor het herhaaldelijk optreden van dergelijke symptomen. Het enige dat duidelijk was, was dat het een stoornis in het spiermetabolisme moest zijn. We zochten dus intensief naar een aanvullend voer voor de volledige bespiering en hoorden via mijn trainer Hermann Ostendarp over MUSTAX M+. Na uitvoerig overleg met de MUSTAX experts hebben we MUSTAX M+ onmiddellijk getest.

Al na de eerste 2 weken voeding zagen en vooral voelden we veranderingen. Mijn merrie leek gemotiveerder, beter berijdbaar, de oplossingsfase verkortte aanzienlijk en "Chora" was eindelijk weer opgeladen met positieve energie. Binnen een paar weken zag ik duidelijke veranderingen in het hele lichaam. Wat vooral opviel was dat haar vacht meer kleur en glans had gekregen en dat het paard duidelijk aan spiermassa had gewonnen.

Het belangrijkste voor mij is echter dat we geen enkele kruissteek hebben gehad sinds we begonnen zijn met voeden tot....

Na een constante toediening van MUSTAX M+ gedurende 1,5 jaar, besloot ik in de zomer van 2020 (helaas) een pauze in te lassen en na slechts 10 dagen vertoonde "Chora" de bekende symptomen tijdens een springwedstrijd: Uitgesproken impulsiviteit onmiddellijk gevolgd door stijfheid van de achterhand, onvaste gang en zweten.

Sindsdien is het mij volkomen duidelijk dat "Chora" uitsluitend werd veroorzaakt door de voeding van MUSTAX M+ en dat is precies waarom ik hem kan voeden MUSTAX M+ zonder voorbehoud!

- Janine Mader, amateur springruiter (A/L)

"Bedankt voor de goede tip - volgend jaar zijn we meteen klaar voor de winter!"

"Na ongeveer 5 dagen twee keer per dag voeren was er een merkbare verbetering en na 10 dagen was de hoest volledig verdwenen.

Verslag over het product MUSTAX P (Pulmo)

Mijn ponyruin "Geronimo" is nu 21 jaar oud, ik heb hem al meer dan 5 jaar en hij is gezond, levendig, wordt ongeveer 5 keer per week bereden en gaat in de zomer mee naar shows.

De laatste twee jaar, na de verandering van jas, aan het begin van het koude seizoen, begon hij helaas sporadisch te hoesten, niet echt langdurig en erg, maar toch op zo'n manier dat we het niet konden en wilden negeren.

Katrin van het MUSTAX team raadde MUSTAX P(Pulmo) met fenegriek en essentiële oliën aan en we hebben het meteen geprobeerd. Het poeder ruikt ontzettend lekker en "Geronimo" was er echt wild van. 😊

Na ongeveer 5 dagen twee keer per dag voeren merkten we een duidelijke verbetering en na 10 dagen was de hoest volledig verdwenen.

Hartelijk dank voor de goede tip - volgend jaar zijn we klaar voor de winter!

Liefs van Ina & "Geronimo" en ga zo door!

MUSTAX Pulmo
"Na een week MUSTAX N (Nerve Stable) geniet ik eindelijk weer van het paardrijden!"
MUSTAX Zenuw Stabiel

"Hij is een paard dat zeer gemotiveerd is, soms bijna overgemotiveerd en vervelend. Met deze eigenschappen liep de ruin zichzelf vaak in de weg en was rijden nauwelijks leuk."

Verslag over het product MUSTAX N (Nervenstabil).

"Bellendorf's Detroits Thunder staat bij ons op stal sinds hij 3 jaar oud was. Vanaf het begin was hij erg vertrouwend, maar ook extreem gevoelig. Hij werd voorzichtig ingereden en gepresenteerd op zijn eerste wedstrijden op 4-jarige leeftijd, waar hij al succesvol was in de novice klasse springwedstrijden. Toch was het niet altijd gemakkelijk met hem...

Hij is een zeer werkwillig en temperamentvol paard, maar tegelijkertijd zeer gevoelig. Toen hij 5 jaar oud was, besloot ik hem te laten rijden door mijn trainer Hermann Ostendarp - vorig seizoen reed hij hem van novice (A) naar medium (M) niveau en plaatste hem op elementair (L) niveau. Ook reed hij met mij zeer succesvol in proeven op beginnersniveau (A**) voor jonge springpaarden en stijlspringen. Tegen het einde van het seizoen durfden we het zelfs op elementair niveau aan, en hoewel we nog niet geplaatst waren, konden we veel ervaring opdoen.

Helaas is onze weg de laatste tijd steeds moeilijker geworden. Hij is een paard dat zeer gemotiveerd is, soms bijna overgemotiveerd en vervelend. Met deze eigenschappen liep de ruin zichzelf vaak in de weg en was rijden nauwelijks meer leuk.

Op zoek naar een oplossing probeerde ik MUSTAX N (Nervenstabil) na overleg met uw voedingsdeskundigen en ik moet zeggen dat rijden eindelijk weer leuk is! Eerlijk gezegd voer ik hem nog maar een week en "Bellendorfs Detroits Thunder" alias "Dieter" is als een veranderd mens: hij werkt met volle concentratie, zijn zenuwen zijn niet meer tot het uiterste gespannen en ik merk hoe hij steeds meer ontspannen en volledig bij de zaak betrokken is.

Hartelijk dank!

Veel groeten van Nadine Beyer & "Dieter".

"Ik kan MUSTAX G alleen maar aanbevelen!"

Veel groeten van Jana Döller & "Colzor".

MUSTAX Gastro

"Ik merkte een eerste verbetering na ongeveer 2 weken en het gaat door tot op de dag van vandaag." - MUSTAX Gastro

Verslag over het product MUSTAX G (Gastro)

Mijn 11-jarige ruin "Colzor" is springruiter en wordt met succes ingezet in de sport op L/M-niveau. Nu naar zijn symptomen in het verleden: "Colzor" heeft altijd het probleem om goed en fris door de vachtwisseling te komen. Afgezien van de dikke ponyvacht, had hij enorme darm- en klitproblemen. Bovendien was hij aan het gassen, wat zijn bereidheid om te presteren ernstig beperkte, en hij was duidelijk onwel (krampen, fladderen met zijn staart). Bovendien zag hij er daardoor begrijpelijkerwijs erg bol uit en waren zijn flanken verzonken. Natuurlijk probeerde ik hem extra olie, brij, enz. te geven, maar dat bracht allemaal niet de gewenste verbetering. Ik voer nu al een half jaar MUSTAX Gastro en zie: "Colzor" is met vlag en wimpel door de vachtwisseling gekomen, was niet langer gevoelig voor het weer en het klopprobleem is bijna volledig verdwenen. Hij verkrampt niet meer, is meer bereid om globaal te presteren en kijkt gewoon, zoals ze zeggen, "in de verf".

Ik merkte een eerste verbetering na ongeveer 2 weken en dat heeft tot vandaag geduurd.

Ik kan dit product alleen maar aanbevelen!

"Ondanks lange trailerritten, een vreemde omgeving, wisselende boxburen en spannende ritten in de grotere groep, is "Zanoni" nog nooit verkouden geweest of heeft hij een infectie opgelopen."
MUSTAX Vitamine

Verslag over het product MUSTAX VIT (vitaminen)

Mijn 11-jarige ruin "Zanoni" is waarschijnlijk wat je zou kunnen noemen een "werkpaard" 😊 In het kader van de 4-daagse ride & shoot evenementen die ik al jaren met mijn bedrijf EquiEvent voor klanten organiseer, vergezelt hij mij meerdere malen per jaar naar de Noordzee in Nederland - het is duidelijk dat dit niet alleen meerdere uren transport inhoudt, maar ook een verblijf in een buitenlandse gastenbox.

Zoals bekend kan zo'n verandering van locatie een negatief effect hebben op het immuunsysteem van het paard en ik kan me geen mogelijke infectie veroorloven bij mijn beste werknemer! Ongeveer een week voor vertrek naar Noordwijk wordt hij daarom profylactisch behandeld met MUSTAX VIT , net als in de gaststal tot aan het vertrek.

Wat kan ik zeggen - ondanks lange trailerritten, vreemde omgevingen, wisselende stalburen en spannende ritten in de grotere groep, heeft "Zanoni" nooit een verkoudheid of infectie opgelopen. Integendeel, we hebben onze klanten veilig kunnen begeleiden en ontelbare heerlijke uren met hen doorgebracht op het strand en in de duinen.

Een grote dank aan het hele MUSTAX team hiervoor.