EHV-1 Update - MUSTAX VIT voor een sterk immuunsysteem!

Pferdevirus in Valencia_EHV-1_Starkes Immunsystem_MUSTAX VIT

Dramatisch nieuws uit Spanje schudt momenteel de paardenwereld op!

Als gevolg van de EHV-1-uitbraak(Equine Herpes Virus) op de CES Valencia heeft de FEI besloten alle wedstrijden in tien Europese landen tot 28 maart af te gelasten. Verschillende paarden zijn reeds gestorven als gevolg van de herpesuitbraak (EHV-1), zodat de Wereldruitersportfederatie heeft ingegrepen en alle wedstrijden in alle disciplines tot 28 maart heeft afgelast.

Herpes is een zeer besmettelijk virus dat bij ongeveer 90 procent van de paarden sluimert. De virussen trekken zich terug in de zenuwcellen, het immuunsysteem kan ze niet bereiken en het virus kan niet worden geëlimineerd. Als een paard eenmaal besmet is, blijft het levenslang drager. In stresssituaties (transporten, toernooien, andere ziekten) kan het herpesvirus worden geactiveerd, maar dit hoeft niet noodzakelijkerwijs gepaard te gaan met klinische symptomen, omdat er in het bloed antilichamen aanwezig zijn die ongewenste indringers doeltreffend bestrijden. Zolang de herpesvirussen zich in de bloedbaan bevinden en de antilichaamspiegel hoog genoeg is, beschermt het intacte immuunsysteem het organisme.

Er zijn vier verschillende types van het Equine Herpes Virus, de huidige uitbraak is type 1, dat leidt tot een verhoogde incidentie van virale abortus (veulenen) bij merries of de geboorte van zwakke veulens. Bovendien veroorzaakt EHV-1 vaak ernstige aandoeningen van de luchtwegen (rhinopneumonitis). De paarden hebben koorts, vaak boven 39° Celsius, naast waterige neus- en oogafscheiding en hoesten. De aanvankelijk onschuldige koers kan ernstige gevolgen hebben.

Vooral de neurologische vorm van EHV-1 die momenteel voorkomt, kan extreme schade toebrengen aan het zenuwstelsel. De gevolgen zijn verlamming en coördinatiestoornissen. In het begin is de ziekte alleen merkbaar door een verhoogde temperatuur, maar slechts enkele dagen later vertonen de paarden een wankelende, ongecoördineerde gang of directe verlammingsverschijnselen, vooral van de achterhand. Dit wordt veroorzaakt door bloedingen in het ruggenmerg en de daarmee gepaard gaande functiestoornissen, die zelfs kunnen leiden tot de volledige dood van bepaalde zenuwgebieden.

In het geval van een ongunstig verloop, is de enige optie om het paard te euthanaseren...

Het is bijzonder verraderlijk dat deze ziekte ook gevaccineerde paarden treft en helaas kan men de herpesvirussen niet rechtstreeks bestrijden - de enige mogelijkheid is het immuunsysteem van het paard zo goed mogelijk te ondersteunen, en in het beste geval profylactisch!

Het is nu des te belangrijker dat we allemaal bij elkaar blijven! Daarom onze tip voor u: MUSTAX VIT, de turbobooster voor het immuunsysteem!

Vitaminen zijn niet alleen van vitaal belang voor ons mensen, maar ook voor onze favoriete sportpartners en helpen uw paard niet alleen zich te verdedigen tegen ziekten, maar ondersteunen het ook tijdens de vachtwisseling of in fasen van verhoogde stress. Kortom, de gezondheid en de prestaties van uw paard houden rechtstreeks verband met een voldoende toevoer van vitaminen.

MUSTAX VIT biedt een perfect uitgebalanceerde mix van alle belangrijke vitaminen in optimale doseringen met vitamine A, D3, E, C, B1, B2, B6 en B12, en ondersteunt zo het immuunsysteem, de conditie en de vitaliteit van uw paard en voorkomt effectief vitaminetekorten.

MUSTAX VIT kan in een kuur van 5 dagen worden toegediend (zo nodig herhalen) met het concentraat of kan, dankzij de oplosbaarheid in water, probleemloos via de drinkbak worden toegediend en is uiteraard ADMR-conform.

Omdat we niet kunnen toekijken hoe het EHV-1 virus zich onder onze paarden verspreidt, hebben we besloten om niet alleen MUSTAX VIT rechtstreeks aan Valencia te schenken, maar ook om u 5 euro extra te geven op elk gekocht blikje van onze hooggedoseerde vitaminen voor onbepaalde tijd totdat er meer duidelijkheid is over EHV-1. Om dit te doen, gebruik gewoon de code: STRONGERTOGETHER bij het uitchecken op onze website.

Accepteer ons aanbod en laten we bij elkaar blijven, zodat we hopelijk snel weer onze passie kunnen oppakken. 🙏🏼❤️ #strongertogehter #communitylove #togetheragainstEHV-1


Laat een reactie achter

Gelieve er nota van te nemen dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.