Wetenschappelijk bewezen

Onderzoek naar de meetbaarheid van het metabolisme in het musculatuur, rekening houdend met de voeren met MUSTAX MUSKEL+.

In totaal werden 14 sportpaarden, in de leeftijd van 5 - 16 jaar (springpaarden) in de studie opgenomen. De deelnemende paarden werden verdeeld in 3 verschillende trainingstoestanden: ongetraind, getraind en in volle training. Metingen werden verricht voor en na ongeveer 12 minuten oefening.

Alle paarden vertoonden een goede basisconditie, BCI (Body Condition Score) op 4-5. Er werd vastgesteld dat de paarden die voor het begin van de studie reeds gevoederd waren met Mustax Muskel+ een fijnere structuur van het temperatuurpatroon in het thermogram vertoonden. Hoe fijner de structuren kunnen worden gezien, hoe groter het stofwisselingsproces in het spierweefsel, wat onvermijdelijk tot betere prestaties leidt. De groep ongetrainde paarden vertoonde een snelle verbetering van de structuur in het thermogram met het voederen van Mustax Muskel+. Ook werd in alle groepen aangetoond dat de paarden met Mustax Muskel+, een groter temperatuurpatroon hebben. Het strekt zich verder uit tot in het bovenste deel van het kruis, wat erop wijst dat deze paarden grotere delen van hun spierstelsel doeltreffender kunnen gebruiken. Hieruit kan worden geconcludeerd dat het voeren van Mustax Muskel+ het metabolisme van het spierstelsel bevordert, zowel bij getrainde als bij herstellende paarden.